info@activemedical.bg
+359 2 958 23 33
Език:
Актив Медикал ЕООД
ул. Цар Самуил 30 София, 1000
 

K-Surgery

AGE CONTROL PLUS

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, НАТРИЕВА ДНК, DMAE

- ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, основна активна съставка за хидратация и реструктуриране на дермата. - ДНК натриева сол, с трофично действие, стимулира клетките в базалния слой на епидермиса, и ускорява метаболитните процеси. - DMAE (ДИМЕТИЛАМИНОЕТАНОЛ) дава на кожата лифтиращ ефект и възстановява физиологичния тонус. - ОРГАНИЧНИЯТ СИЛИЦИЙ, структурен елемент на съединителната тъкан, влиза във заимодействие с основните молекули като еластин, колаген, протеогликани и гликопротеини, подпомага регенерацията им и стимулира пролиферацията на фибробластите.

Age Control Plus е превантивна анти-ейдж грижа, има значителен ревитализиращ ефект, подхранва кожата, ускорява естествените биохимични процеси.

 

BTX TECH

АРГИЛЕРИН 10%; АЛТЕРНАТИВЕН БОТОКС

- АРГИЛЕРИНЪТ е синтетичен полипептид , подобен на ботулиновия токсин, но е безопасен и без странични ефекти. Механизът на действие е аналогичен, като видимо редуцира дълбочината на бръчките. Притежава изразени анти-оксидантни свойства, предпазва от състаряване на кожата и появата на нови бръчки, предизвикани от повтарящите се лицеви движения. Третират се предимно зоните около очите и челото, където се появяват така наречените бръчки тип "пачи крак", както и зоната около устните.

BTX TECH е високо ефективна терапия за третиране на бръчки, със силен деконструктивен ефект, благодарение на своя компонент N-ацетил хексапептид-8. Намалява дълбочината на бръчките, причинени от свиването на мускулите.

 

IDEANOL LIFT,

НИАЦИНАМИД, N-АЦЕТИЛЦИСТЕИН,DMAE

- НИАЦИНАМИД, известен също като ВИТАМИН В3 пoдпомага витализирането на зрялата кожа по много начини: повишава нивото на серамидите и на свободни мастни киселини в кожата, предотвратява загуба на вода, и стимулира микроциркулацията в дермата.

- N-АЦЕТИЛЦИСТЕИН известен също като NAC е муколитичен агент, който има значително антиоксидантно действие. Той има подобeн като витамин С – също може да увеличи нивото на хидратация чрез антиоксидантните си свойства.

- DMAE (ДИМЕТИЛАМИНОЕТАНОЛ) е включен в структурата на клетъчните мембрани, където неговите антиоксидантни свойства укрепват съпротивлението на мембраната срещу оксидативния стрес, получен от свободни радикали. Това помага за поддържане на добро ниво и качество на колаген и еластин, което забавя стареенето на кожата. Предизвестява превръщането на холин в ацетилхолин - невротрансмитер, който повишава степента на мускулната контракция. Това обяснява неговата способност за възстановяване на тонуса и устойчивостта на тъканите, противодейства на отпускането и появата на бръчки. IDEANOL LIFT е ефективна анти-ейдж терапия с видим лифтинг ефект.

 

CONTROL – C20

AСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА 20%

АСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА или ВИТАМИН С е водоразтворим витамин с мощно антиоксидантно действие. Витамин С действа като кофактор ензим. - Участва в процеса на обмяна на въглехидрати и елиминира вредата от свободните радикали, които причиняват появата на бръчки и преждевременно стареене на кожата - Има противовъзпалително и антиалергично действие, подобрява защитните механизми на кожата. - Действа като инхибитор на меланогенеза, предотвратява образуването на мелазми върху кожата. - Витамин С участва в синтеза на колаген. При дефицит на този витамин, кожата става суха, тънка и бледа.

CONTROL – C20 има силна анти-оксидантно действие, изсветлява и изравнява тена и подобрява общия вид на кожата.

 

MULTIVITAMIN COMPLEX BCAE

МУЛТИ ВИТАМИН КОМПЛЕКС BCAE

- Витамин В1 (ТИАМИН) намалява торбичките и тъмни кръгове и забавя преждевременно стареене на кожата. - Витамин В2 (РИБОФЛАВИН) намалява секрецията на себум и предотвратява появата на пъпки и черни точки. - Витамин B3 (НИКОТИНАМИД) предпазва от разграждането на колаген и подобрява хидратация. - Витамин В5 (ДЕКСПАНТЕНОЛ) подобрява клетъчното обновяване, регенерира и хидратира кожата. - Витамин В6 (ПИРИДОКСИН) действа като мощен антиоксидант, като същевременно обновява кожата - Витамин С (АСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА) допринася за синтеза на хидроксипролин, който е необходим за синтеза на колаген. Липсата на колаген е проблем при зарастване на рани и изгаряния. - Витамин А (ПАЛМИТАТ РЕТИНОЛ) активизира обновяването на клетките на кожата чрез микро-пилинг ефект.  Притежава анти-ейдж свойства за третиране на бръчки и регулиране на себума при мазна кожа. Подобрява цялостния вид при този тип кожа. - Витамин Е (АЛФА-ТОКОФЕРОЛ) участва в образуването на междуклетъчното вещество на съединителната тъкан, при формирането и дейността на епитела и в метаболизма на протеини, въглехидрати и мазнини. Той също така действа като антиоксидант и за слънцезащита.

 

HYALURONIC2

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 2% ,АНТИ - ЕЙДЖ, ДЪЛБОКА ХИДРАТАЦИЯ

Хиалуронова киселина (ХК) е вид полизахарид, който принадлежи към класа на гликозаминогликани тип ?, получени чрез свързване на аминокиселини (Nацетилглюкозамин дизахаридни) и на уронова киселина. Има структурна форма на спираловидна верига. Благодарение на своята структура ХК има висок вискозитет и способност да задържат големи количества вода. Използва се за хидратация на епидермиса, за въстановяване на фибрите, които поддържат тъканите, предотвратява и попълва бръчките и помага да се запазят водните молекули, като по този начин изглажда микро-неравностите.

Хиалуроновата киселина стимулира производството на колаген. Комбинирано двойно действие: удължава и увеличава регенериращия резултати, видим дори след 6 месеца до година след процедурата.

 

DEEPEST

ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, ВИТАМИН С, НИАЦИНАМИД, N-АЦЕТИЛЦИСТЕИН, АЦЕТИЛ ХЕКСАПЕПТИД -8 (АРГИЛЕРИН), АМИНОКИСЕЛИНИ: ГЛИЦИН, АРГИНИН, ПРОЛИН
- ВИТАМИН С е мощен антиоксидант, който повлиява добре фотосензитивни кожи, пигментации, белези от акне, общо състаряване на кожата
- ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА поддържа нивото на хидратация, допринася за еластичността и стимулира производството на колаген
- НИАЦИНАМИД (ВИТАМИН В3) – хидратиращи свойства, инхибира трансфера на меланин от меланоцитите към кератиноцитите, анти-айдж и успокояващо действие.
- N-АЦЕТИЛЦИСТЕИН – силно антиоксидантно действие
АЦЕТИЛ ХЕКСАПЕПТИД-8 е полипептид , подобен на ботулиновия токсин, но е безопасен и без странични ефекти.
- ГЛИЦИН, АРГИНИН, ПРОЛИН са аминокиселини, които спомагат за бързото обновяване на тъканите, колагеновия синтез и действат превантивно на загубата на еластичност, като подпомагат и усилват дейсвието на останалите активни съставки в продукта.
Най-комплексният продукт за анти-ейдж грижа със силно регенериращо и ревитализиращо действие. Витамините, аминокиселините и хуалуроновата киселина, които съдържа рехидратират в дълбочина и дават моментален видим ефект още след първата процедура - кожата излежда по-свежа и фините линии са изгладени. Препоръчва се за зряла и подложена на стрес кожа.

 

COMPACT FLASH

ЕЛАСТИН, DMAE, АСКОРБИНОВА КИСЕЛИНА TОНИЗИРАЩА ТЕРАПИЯ ПРИ ОТПУСНАТО ЛИЦЕ

Compact Flash стимулира активността на фибробластите, включени в процеса на образуване на колаген и еластин, за увеличаване на извънклетъчната матрица на дермата, за да се получи по-добра компактност, еластичност и тонус на тъканта. - ВИТАМИН С действа срещу ефекта от свободните радикали, предотвратява окисляването на клетките, DMAE възвръща тонуса на кожата, ЕЛАСТИНЪТ дава повече и нова еластичност на кожата.

Compact Flash има силен лифтинг ефект, стяга и дава повече еластичност на кожата. Подходящ за лице и тяло.

 

PHOSPHOLIGHT

ФОСФАТИДИЛХОЛИН10% , НАТРИЕВ ДЕОКСИХОЛАТ 2,5%

- ФОСФАТИДИЛХОЛИН извършва стимулиращо действие, за да се увеличи флуидността и пропускливостта на мембраната на адипоцитите, стимулира освобождаването на липидния компонент.

- ФОСФАТИДИЛХОЛИН увеличава действието на ензимите, които разграждат липидите на клетъчната мембрана. В мастните клетки, това действие увеличава флуидността и пропускливостта на адипоцитите на мембраната, за улесняване на освобождаването на мазнини.

- НАТРИЕВА СОЛ, получена от деоксихолева киселина, въздейства като емулгира мазнините и улеснява действието на липазата.

Може да се използва при локална липодистрофия (гръб, ръцете, корем и др.) – изключително ефективено средство за коригиране на мастните натрупвания.

 

CELLUFIT

КОФЕИН, КАРНИТИН, ЕКСТРАКТ ОТ EQUISETUM (ХВОЩ), ЕКСТРАКТ ОТ АРТИШОК. ТЕРАПИЯ ЗА РЕДУЦИРАНЕ НА ОТТОЧЕН ЦЕЛУЛИТ

- CelluFit се състои от липолитични агенти: КОФЕИН и КАРНИТИН и естествени екстракти от АРТИШOK и ХВОЩ с диуретично и противовъзпалително действие. Мощното действие на активните съставки на продукта е идеално за лечение на зони, засегнати от отточен целулит.

- КОФЕИНЪТ активира метаболизма на липидите, активно редуцира мастните отлагания, докато фосфатидилхолин емулгира триглицеридите натрупани в адипоцитите и ги мобилизира.

- КАРНИТИНЪТ свързва мастните киселини и ги транспортира до митохондриалния матрикс, намалява бионаличността на мастни киселини, освободени чрез липолиза, регулира енергийния метаболизъм в клетката се повишава метаболизма на мазнини;

- ЕКСТРАКТЪТ от ХВОЩ спомага за отвеждането на водата от тялото.

- ЕКСТРАКТЪТ от АРТИШОК има силен дрениращ ефект и стимулира лимфния дренаж.

 

SPOT ERASER KIT

КОМПЛЕКТ ЗА ПРОФЕСИОНАЛНА УПОТРЕБА И ГРИЖА ЗА ДОМ. УПОТРЕБА

Комплектът Spot Eraser kit е разработен, за да предотврати и намали появата на признаците на фото - стареене на кожата. Не е необходима предварителна подготовка за процедурите и терапията. АКТИВНИ СЪСТАВКИ: манделова киселина, коджикова киселина, фитинова киселина, салицилова киселина, липоева киселина, Retinol Propionate, екстракт от гроздови семена.

РЕЗУЛТАТИ
 • Силно ексфолиращо действие, без да предизвиква зачервяване или щипене
 • Активира и поддържа регенерацията на кожата и играе депигментираща роля.
 • Редуцира пигментация и е особено ефективна за пациенти, засегнати от мелазма, или при белези от акне
 • Кератолитично действие – спомага за повърхностното отстраняване на пигментираните клетки
 • Уеднаквяване тена на лицето
 • Стимулира клетъчния метаболизъм
 • Ограничава е разграждането на другите антиоксиданти
 • Изглажда дълбоки линии и бръчки (ботокс-подобен ефект)
 • На ниво дерма увеличава производството на колаген: подобряване на структурата на съединителните тъкани и обема

ПРОТОКОЛ

Общо 3 процедури: втора процедура 45 дни след първата, трета процедура 6 месеца след втората.

Spot Eraser трябва да се прилага от професионалист, съгласно следния протокол:

 1. Почистете повърхността с памучен тампон, напоен с препарат за почистване, oбтрийте кожата, като следвате успоредни линии от челото до шията.
 2. Нанесете пилинг разтвора върху областта за третиране с помощта на памучен тампон без допълнително разнасяне. Оставете да престои за 3 до 5 минути и след това изплакнете с прясна вода
 3. Нанесете маската (Spot Eraser Mask) върху третираната зона, като разпределите слой продукт с дебелина около 1 mm (около 5 ml маска). Маската трябва да се нанася с мека четка с леки движения. Покрийте цялата повърхност, започвайки от челото, бузите и централната част на лицето и накрая на брадичката. Маската се абсорбира и пациентът може да продължи с ежедневните си дейности.
 4. Оставете от 30 минути до 3 часа в зависимост от фототипа на кожата, която третирате. По време на престой с маската, може да се усети леко затопляне или събеж. За облекчаване на това усещане кожата може да се вентилира.

Препоръчително време за абсорбиране на маската:
  - Фототип I / II - от 30 минути до 1 час
  - Фототип III / IV - от 1 час до 2 часа
  - Фототип V - от 2 до 3 часа

Махнете маската с прясна вода, ако е необходимо, с помощта на мек тампон. Не използвайте детергенти или почистващи продукти.

Силно се препоръчва използването на овлажнители след процедурата. Веднага след процедурата можете да наблюдавате леко зачервяване и от 3-тия ден на лечението може да забележите леко избледняване.

 

ФАЗА ЗА ДОМАШНА УПОТРЕБА:

В тази фаза е наложително да се изпозлва SPOT ERASER CREAM за да се ПОДОБРИ И ПОДДЪРЖА РЕЗУЛТАТА от префесионалата процедура.

 • 1ва седмица след процедуарата – кремът се нанася всеки ден
 • 2 ра до 8ма седмица след процедурата – кремът се нанася всяка вечер
 • 8 седмица след процедурата – кремът се нанася 2 до 3 пъти на седмица

Да се нанася крем с висок слънцезащитен фактор.
Да се избягват терапии през летния сезон.