info@activemedical.bg
+359 2 958 23 33
Език:
Актив Медикал ЕООД
ул. Цар Самуил 30 София, 1000
 

Йовена

Комбиниране на плазма и диатермоконтракция RF за подмладяване на лицето – Code Beautification.

Йовена (Jovena®) представлява сливане на два патентовани модалности в едно устройство – фракционна плазма за микрохирургия и възстановяване на кожата с RF DiatermoContraction за достигане на по-дълбоки слоеве на дермата и мускули.
И двете устройства имат целенасочен подход, към някои от основните причини за стареенето на лицето, като отпуснатост на мускулите, фасциите, съединителните тъкани, както и отпуснатост на кожата, чрез стягане на мускулатурата, която свързва фасциалната мрежа и връзките, свиване и укрепване на мускулите, които подкрепят и държат заедно фасцията и отпуснатите връзки на лицето.
Jovena използва фракционна плазма като лечение за подмладяване на кожата, което може да сведе до минимум появата на фини линии, размера на порите, стрии и белези от акне. Тази техника използва лъчи, които са разделени на стотици миниатюрни зони, което му позволява да третира много по-малка площ от възможното преди, като същевременно повишава ефективността си.
Но тази авангардна технология все още е сравнително нова на пазара. Тя притежва прецизното насочване на фракционните лазери, но генерира плазмена енергия, използвайки активиран газ.
Това иновативно устройство е оборудвано с 3 различни модула, които зареждат до определено напрежение. Докато апликаторът се доближава до повърхността на кожата, той взаимодейства с околното налягане, произвеждайки енергия, подобна на плазма, с помощта на 3 ръкохватки – PlasmaROLL, което позволява повърхностно епидермално третиране, като същевременно максимизира обновяването на епидермалните клетки; PlasmaTIP доставя фракционна плазма точно за справяне с типични проблеми със стареенето на кожата като фини линии, бръчки, белези, стрии и други; PlasmaPRO със селективен апликатор, който доставя фракционна плазмена енергия. Използвайки персонализирани точки, методът причинява контролирано увреждане от епидермиса до повърхностната дерма с неаблативни или аблативни резултати, главно за периорбитално лечение (блефароплазма) и доброкачествени лезии.
Диатермоконтракцията използва радиочестота с изключителна патентована модулация, за да предизвика големи мускулни контракции, като същевременно позволява ендогенно затопляне (диатермия).
Поради своите уникални свойства, RF Diathermic Pulse е био-разпознат и в сравнение с традиционната EMS система осигурява много по-голямо включване на мускулните влакна, като същевременно поддържа изключителен комфорт по време на лечебната сесия, като използва bQUAD апликатор, доставящ едновременно RF диатермия с мускулни контракции (Diatermo Контракция).
Това иновативно устройство активира и ускорява калциево-йонната помпа на фиброклетките и тяхното производство на АТФ, което води до мускулна контракция с незабавно възстановяване на мускулите, тъй като това се случва в аеробно състояние.
Технологията Jovena отваря нови възможности за лечение на множество кожни състояния при индивиди от всички типове кожа. Комбинирането на много технологии изисква експертиза с механизма на действие (ефикасност) и ограничения (безопасност) на всяка технология. Чрез целенасочено нагряване се осъществява нео-колагеназа и възстановяване на кожата, възстановява и подмладява мускулите и предизвиква микротермално увреждане на тъканта, което подобрява колагеновите влакна и насърчава синтеза на нов колаген (особено колаген тип III) в дермата.

Комбинация от фракционна плазма и радиочестотна диатермоконтракция е многопластов и многостепенен подход за хармонизиране на красотата на лицето. Включва качество на кожата, пигментация, разширени пори, белези от акне, бръчки, връщане на тонуса и изсветляване на кожата, но в същото време работи на ниво дерма с увеличаване на производството на колаген и еластин.
Използвайки Jovena®, може да се работи на по-дълбоко ниво, което засяга и лимфния дренаж, който е от съществено значение за детоксикацията на кожата с диатермоконтракция. Подмладяването на мускулите е това, което подобрява пропорциите на лицето и придава тонус и релаксация и елиминира отлагането на млечна киселина, което влияе върху всички следващи терапии за по-добри резултати.
Накрайника plasmaPRO™ премахва отпуснатата кожа на клепачите. По отношение на долния клепач може да се използва plasmaTIP® за третиране на торбичките под очите и се работи във всяка бръчка, където хиалуроновата киселина е намалена. Накрайника plasmaROLL® се използва за ресърфейсинг на кожата и допълнителна топлинна реакция, която води до увеличаване на дебелината на кожата, повдигане на тъканите и по-добър цялостен тон на лицето.

Фракционната плазма напълно възстановява повърхността на кожата и намалява кожните несъвършенства като пори, бръчки и обезцветени участъци, докато радиочестотната диатермоконтракция стимулира колагена под кожата и подлежащите мускули, за да изгради здраво скеле за кожата с дълготраен лифтинг ефект на лицето и изравняване на текстурата и тена на кожата.
Комбинацията от аблативни и неаблативни сесии подобрява резултатите и намалява броя на сесиите на аблативните.

Комбинацията от фракционна плазма и RF диатермоконтракция е авангарден подход в борбата със стареенето за постигане на многопластова хармонизация на лицето.
Тази нова многостепенна и мултимодална концепция за хармонизиране на лицето с хибриден подход, използващ различни технологии в една сесия за максимално оптимизиране на резултата.