info@activemedical.bg
+359 2 958 23 33
Език:
Актив Медикал ЕООД
ул. Цар Самуил 30 София, 1000
 

Imperium Med 400

Апаратни процедури

Това технологично чудо максимално изразява новата концепция в дерматологията и естетичната медицина – по най-натурален начин да съхраним и възстановим младостта и здравето на лицето и тялото. Апаратурата принадлежи на линията Imperium и името не е случайно. Това е  високотехнологичнo устройствo за лечение в професионалната естетика чрез емисии на енергийни потоци с висок интензитет, които чрез многослойно въздействие водят до незабавен и видим терапевтичен резултат.

Тази апаратура, работеща на принципа на „интелигентната енергия“,  може да активира, ускори и усили интра – и извънклетъчните процеси и да се пребори с дисфункционални и патологични състояния в тъканите на човешкия организъм.

По своето същество това е единствената апаратура, която в такъв мащаб може да доведе до детоксикация на тъканите от оксидативния стрес, залегнал в основата не само на стареене на организма, а и причина за поява на болестите. Отстраняването на свободните радикали е толкова значим момент и е абсолютно необходим, за да се постигне ефективност на всички останали процедури. Нещо повече – до сега в естетиката говорихме за технологии на детоксикация и подмладяване на кожата, а чрез Imperium Med 400 вече осъществяваме детоксикация и антиейдж терапия на мускулите. Това е първата по рода си терапия, която може да моделира мускула – както да го релаксира подобно на ботулиновия токсин, така и да го тонизира. Можем да повдигнем и подчертаем обема на мускулите в средната част на лицето за постигане на ефект подобен на този след поставяне на филъри, както и да ги модулираме за подчертаване на контура на лицето. Най-впечатляващ е ефектът при тялото. Масата на мускулите там е водеща за контурите на тялото. Imperium Med 400 може да изгради „бразилското дупе“ като лифтира бедрото, така че да издължи силуета и да подчертае съвършенството на пропорциите. Някои колеги наричат процедурата „Термоджим“, но по своето същество се различава от фитнес тренировките заради възможността при терапията с Imperium Med 400 да:

 1. Обхване абсолютно целия обем на белите и червени мускулни влакна.
 2. Детоксикация, непостижима в тренировъчните зали.
 3. Огромният плюс е  завършека на терапиите с активиране на клетъчния метаболизъм, отново привилегия на апаратурата.
 4. Използването на топлинната патентована енергия е още нещо уникално в технологията.

„Термошейп“ наричат пациентите любимата си процедура за лице, защото дава бърз видим резултат, без инжекции и без болка, постижим независимо от сезона и помагащ за детоксикация на целия обем на тъканите на лицето. В края на лятото, когато свободните радикали от слънчевото излагане са най-много, се препоръчва за всеки пациент курс от десет процедури. Трябва да се има предвид, че броя на терапиите е индивидуален и зависи от токсикозата, в следствие на нашия стил и начин на живот. Ето защо при пушачи тя е задължителна. Края на терапията е ускоряване чрез строго специфичен режим на клетъчния метаболизъм. Ето защо успешно може да наречем процедурата здравословна за нашата кожа.

Именно по този начин Imperium Med 400 се явява нова базисна процедура за естетичната медицина и ефективна работна станция за лечение на всички патологични проблеми на лицето като пигментации, бръчки, възпаления от различно естество и други, както и на тялото в това число целулит и нарушен метаболизъм.

Специфичните му и разнообразни програми позволяват целево лечение на различни нива и индивидуален подход, както на всяка поредна процедура, така и за всеки пациент:

 • Биостимулация на тъканните;
 • Детоксикация на тъканите;
 • Стимулиране на колаген за стягане на кожата и др.;

Imperium Med 400 е съвсем нова научна концепция, която изучава и използва лечебния ефект на патентованата енергия и чрез дълбокото си  директно биологично въздействие върху тъкани има клинично доказан антистрес ефект – толкова значим момент при съвременния начин на живот.

Възможностите на тази натурална по своето същност енергия е да проникне в биологичните тъкани от повърхността до още по-дълбоки  пластове. Има ефективност в различни части на тялото:

 • мускули (подмладяване и склуптуриране на мускула);
 • мастна тъкан (липолиза);
 • съединителна тъкан (регенерация на колаген);
 • кожата и костите (регенерация и детоксикация);
 • съдовата тъкан (подобряване на храненето на тъканите и заздравяване на съдовата стена);

 

КОНТУРИРАНЕ НА ТЯЛОТО И ЦЕЛУЛИТНА ТЕРАПИЯ С Imperium Med 400

Целулитът е заболяване на хиподермата според последните медицински трактовки и макар много разпространето, то изисква леченние!

Проявява се чрез:

 •     Увеличаване на броя и обема на подкожните адипоцити;
 •     Намаляване на основния мускулен тонус;
 •     Намаляване на васкуларността на мускулния слой под мастния компонент;
 •     Намален приток на кръв към хипоксия и следователно ограничено предлаганена кислород, хранителни вещества и хормони;
 •     Лоша реакция на хормонално липолитично действие, стимулирана от диетата, защото те (кислород, хранителни вещества и хормони) са сведени до минимално количество;

Имайки предвид също така, че увеличаването на натрупването на мазнини не е съпътствано от съответно нарастване на васкуларността, състоянието се влошава и навлиза в порочен цикъл на еволюцията: по-малко кръв, намален метаболизъм, отлагане на мазнини, променена съединителна тъкан, фиброза, възли и целулит.

Отлаганията на излишната мазнина затрудняват оксигенацията, причинявайки клетъчна хипоксия и предизвикват нарушена функция на мастната клетка. По отношение на анатомията на повърхностния слой мазнина (хиподерма), която има периферно местоположение, тя засяга:

 1. Промяна на циркулацията и микроциркулацията.
 2. Увеличението на млечната киселина поради липса на кислород.
 3. Последващото увреждане на клетъчните мембрани с драматична загуба на чувствителност към липолитични стимули.

За влошаване на ситуацията съдействат и венозни антигравитационни клапи, които увеличават инконтиненцията си, което предизвиква застой на токсини и атакуване на вече увредените клетки. Многофакторната етиология на заболяването изисква глобален подход в лечението и перфектното решение за това е Imperium Med 400.